facebooktwitter-bird-logo-shape-in-a-squareYoutubegoogleinstagram
KALKAN’I TANIYALIM!KALKAN’I TANIYALIM!22.02.2024 15:36:07

KALKAN’I TANIYALIM!

Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı olan Kalkan, günümüzden 3000 yıl önce “ışık ülkesi” anlamına gelen Likya medeniyetinin yaşamış olduğu küçük bir tatil beldesidir. Heredot’un  “ Dünyada yıldızlara en yakın yer!” diye tanımladığı Kalkan, birbirinden harika plajları, muhteşem doğası ve tarihi mekanları ile ünlüdür. Bu küçük ama içinde birçok güzelliği barındıran yeri, gelin, birlikte tanıyalım!

 

  • Kalkan Merkez

Begonvillerle süslenmiş eski Rum evlerinin arasındaki sokaklarda yürüyebilir, çarşıdaki esnafları dolaşabilir; restoran, kafe ve barlarında keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.

  • Kalkan Plajı

Çakıl taşlarıyla bezeli bir sahil ve mavi bayraklı muhteşem bir deniz, sizi karşılayacaktır. İsterseniz şezlong kiralayabilir, isterseniz de kendi sandalye ve şemsiyenizi getirebilirsiniz.

  • Kaputaş Plajı

Kaş-Kalkan arasında, küçük bir koy içinde, dünyanın en güzel denizlerinden birisiyle karşılaşacaksınız. Turkuaz rengi denizi, altın sarısı kumsalıyla her göreni kendisine hayran bırakan küçük bir plaj Kaputaş. Girişi ücretsiz olup, şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz.

  • Fırnaz Koyu

Yeşilköy civarında bulunan bu koya, özel tekne turlarıyla gelmek mümkün. Şirin plajında çamur banyosu yapma şansınız olacaktır.

  • Patara

Patara, Likya medeniyetinin başkenti ve Noel Baba olarak bilinen Saint Nicholas’ın doğduğu yer olarak bilinmektedir. Patara, Kalkan’a 20 dakikalık bir mesafededir. Patara’ya giriş ücretlidir ya da müze kartıyla giriş yapılabilmektedir.

Patara Antik Kenti’nde amfi tiyatro, deniz feneri, kiliseler, hamamlar ve bilinen dünyanın ilk meclisi bulunmaktadır. Gün içerisinde, Patara Antik Kenti’ni gezdikten sonra, Patara Plajı’nda denizin, kumun ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

Patara Plajı, Türkiye’nin en uzun plajı unvanına sahiptir. Nesli tükenmekte olan Caretta Caretta’ların yumurtlama bölgelerinden birisidir. İçinde kum tepelerini de barındıran bu plajda harika gün batımını kaçırmamanızı tavsiye ederiz.

  • Kekova

Batık Kent Kekova, Kalkan ve Kaş’tan çıktığınız mavi tur rotalarının vazgeçilmez adreslerinden birisidir.

×Müşteri Temsilcileri