facebooktwitter-bird-logo-shape-in-a-squareYoutubegoogleinstagram
Tatil Rezervasyonunu Ne Zaman Yapmak Gerekir?Tatil Rezervasyonunu Ne Zaman Yapmak Gerekir?22.02.2024 15:36:07

TATİL REZERVASYONUNU NE ZAMAN YAPMAK GEREKİR?

 

Bugünlerde tatil lüks değil, bir ihtiyaç haline geldi. Yoğun iş ve kalabalık şehir hayatı gibi sebeplerden ötürü, tatile gitme ihtiyacı hissediyoruz. Değişen ihtiyaçlar ve o günün koşullarına göre, tatil planlaması yapmak önemli bir konudur. Nereye, hangi tarihte gidileceği, hangi acentenin tercih edilmesi gerektiği gibi önemli hususlar vardır.

 

Nereye ve hangi tarihte gidilmeli?

 

Tatilinizi öncelikle nerede geçirmek istediğinize karar verip, hangi tarihlerde konaklayacağınızı belirlemelisiniz. Çünkü villa fiyatları tarihlere göre değişiklik göstermektedir. Villa fiyatları, genel olarak, doluluk oranlarının düşük olduğu aylarda daha uygundur. Mesela Temmuz- Ağustos aylarında, Kurban ve Ramazan Bayramları’nda, doluluk oranları çok yüksek olduğu için, villa fiyatları diğer aylara göre daha yüksektir.

 

Villa araştırma süreci

 

Villa araştırma sürecine başlamadan önce kafanızdaki kriterleri belirlemelisiniz. Günümüzde birçok ihtiyaç ve isteğe uygun villa seçeneği bulunmaktadır. Kapalı havuzlu, özel bahçeli, korunaklı havuzlu, çocuk havuzlu, jakuzili, ısıtmalı havuzlu, evcil hayvan dostu gibi birçok seçenek bulunmaktadır.

 

Acente seçimi

 

Tatil sürecinizde kafanızdaki tüm sorularınız ve istekleriniz konusunda size yardımcı olacak birçok kiralık villa acentesi bulunmaktadır. Bölge ve villa özellikleri hakkında detaylı bilgileri bu acenteler sayesinde öğrenebilirsiniz. Ayrıca portföylerinde bulunan birçok villa seçeneğini sizlere sunmaktadırlar. Acente seçimindeki önemli bir nokta ETBİS (Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi) ya da TURSAB belgesi olup olmamasıdır. Bu acentelerin web sitelerinde bu belgelere ulaşabilir olmalısınız.

 

Erken rezervasyon fırsatı

 

Erken rezervasyon sayesinde, gelecek yıl konaklayacağınız tatil rezarvasyonunuzu yapabilirsiniz. Erken rezervasyon, son dakika rezervasyonundan daha uygun bir tatil fırsatı sağlamaktadır. Uygun fiyatın yanı sıra, beğendiğiniz villayı istediğiniz tarihte kiralama fırsatı da bulursunuz. Son anlarda yapacağınız rezervasyonlarda müsait villa seçeneği daha az olabilir ve kriterlerinize göre olmayabilir.

 

 

 

 

×Müşteri Temsilcileri