facebooktwitter-bird-logo-shape-in-a-squareYoutubegoogleinstagram
Kurban Bayramı Ne Zaman? 2024Kurban Bayramı Ne Zaman?1.05.2024 23:00:00

Kurban Bayramı 2024

Kurban Bayramı, İslam aleminin önemli dini bayramlarından biridir ve müslümanlar için büyük bir öneme sahiptir. Her yıl Hicri takvime göre belirlenen Kurban Bayramı tarihleri, milyonlarca insanın tatil planlarını şekillendirir. 

Kurban Bayramı Ne Zaman?

2024 yılında Kurban Bayramı'nın tarihi 16 Haziran 2024 Pazar günüdür. Öncesinde ise 15 Haziran 2024 Cumartesi günü arefe günü olarak kutlanacaktır.

  • Kurban bayramı Arefe günü: 15 Haziran Cumartesi
  • Kurban bayramı 1.günü:16 Haziran Pazar
  • Kurban bayramı 2.günü:17 Haziran Pazartesi
  • Kurban bayramı 3.günü:18 Haziran Salı
  • Kurban bayramı 4.günü:19 Haziran Çarşamba

Kurban bayramı, müslümanlar için ibadet, dualar ve kurban kesme gibi dini ritüallerle dolu geçer. Kurban Bayramı, Hicri takvimine göre Zilhicce ayının 10. gününde kutlanır. 2024 yılında Kurban Bayramı, miladi takvime göre 16 Haziran 2024 Pazar günü başlayacak.

Kurban Bayramı Tatili Kaç Gündür?

Kurban Bayramı tatili, ülkelerin resmi tatil günleri çerçevesinde belirlenir. 2024 yılında 16 Haziran Pazar günü başlayacak ve19 Haziran Çarşamba günü sona erecek.

Yetkililer tarafından Kurban Bayramı 20 haziran perşembe ve 21 haziran cuma günlerinin tatil edilmesi durumunda kurban bayramı tatili 9 günlük bir tatil olarak kutlanacaktır. Ancak bu süre, hükümetin vereceğin karara göre çarşamba günü de sonlanabilir.

Kurban Bayramı Arefe Günü Ne Zaman?

Kurban Bayramı arefesinde, insanlar alışveriş merkezlerine, pazarlara ve kasaplara akın ederler. Kurbanlık hayvan satışları yoğunlaşırken, alışveriş telaşı da doruktadır. 15 Haziran 2024 cumartesi günü Arefe günüdür. Bu gün, bayram alışverişlerinin yapıldığı ve hazırlıkların tamamlandığı bir gün olarak geçer.

Kurban Bayramı Tatilinde Villa Kiralama

Kurban Bayramı, müslümanlar için ibadet ve dayanışmanın pekiştiği, sevdikleriyle bir araya gelme ve paylaşma fırsatının bulunduğu özel bir dönemdir. 2024 yılında da Kurban Bayramı'nın huzur ve bereket getirmesi, tüm İslam aleminin duasıdır. Kurban Bayramı'nın ne zaman olduğunu ve tatil süresini öğrenmek için Ovillam Blog'u ziyaret edebilirsiniz.

Kurban Bayramı'na özel tatil fırsatlarını kaçırmamak için Ovillam.com üzerinden tatil planlarınızı yapabilirsiniz. Kurban bayramı tatilinin 9 gün olması durumunda sizlere uygun fiyat seçenekleriyle 14 haziran - 23 haziran tarihleri arasında müsait villalarımızdan herhangi birinde muhteşem bir tatil geçirme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Kurban Bayramı Tatili Ne Zaman Başlıyor?

Kurban Bayramı tatili, genellikle bayramın ilk günü başlar. Dolayısıyla, 2024 yılında Kurban Bayramı tatili 16 Haziran Pazar günü başlayacaktır.

×Müşteri Temsilcileri