facebooktwitter-bird-logo-shape-in-a-squareYoutubegoogleinstagram
Kaş'ta Gezilecek En İyi YerlerKaş'ta Gezilecek En İyi Yerler22.02.2024 15:36:07

          KAŞTA GEZİLECEK EN İYİ YERLER

Kaş, Akdeniz’in muhteşem doğasını ve denizini en güzel şekilde koruyan nadir kasabalardan birisidir. Dar ve virajlı yolları, yakınında  havalimanı bulunmaması sebebiyle çok fazla insanın tercih etmediği fakat bir kez uğrayanın, hep gelmek istediği bir yerdir Kaş. Muhteşem doğası ve denizi, antik kentleri, dalış ve tekne turları, doğa yürüyüşleri gibi pek çok alternatifleriyle size Kaş’ta gezilecek en iyi yerleri sunacağız.

 

 

  • Uzun Çarşı ve Kral Mezarı​

Kaş’a gittiğinizde, rengarenk binaları ve Arnavut kaldırımlarıyla Uzun Çarşı’yı mutlaka gezmelisiniz. Begonvillerin süslediği çarşıdaki hediyelik eşya dükkanları, restoranlar, kafelerden sonra, karşınıza Kral Mezarı çıkacak. Bu lahit M.Ö. 4. yüzyıla ait bir eserdir.

 

 

  • Kaş Uyuyan Dev

Kaş’ı çevreleyen dağın uyuyan bir erkek silüetini andırması, bu dağa bu ismi vermiştir. Ayrıca bu dağa ait bir aşk efsanesi de bulunmaktadır. Efsaneye göre, balıkçılık yapan bir adamın sevgilisi, Olimpos Tanrısı tarafından Meis’e hapsedilir. Fakat balıkçı sevgilisini bir şekilde kaçırır ve buna kızan Olimpos Tanrısı, aşıklardan birisini Meis’te, diğerini Kaş’ta olmak üzere dağa çevirir. O zamandan beri sevgililerin birbirlerini izledikleri ve kavuşacakları günü bekledikleri söylenir. Efsane haricinde uyuyan deve çıkıp, muhteşem manzarayı ve günbatımını mutlaka seyretmelisiniz.

 

  • Antiphellos Antik Tiyatrosu

Antiphellos Antik Kenti, Kaş merkezde bulunuyor. Hala dimdik ayakta duran bu antik tiyatro, mutlaka görülmesi gereken yerlerden birisi. Kimi zaman konserleri, kimi zaman Likya Yolu’nu yürüyenleri ağırlıyor. Oturma alanına oturduğunuzda ise Meis Adası’nı ve günbatımını seyredebilirsiniz.

  • Kalkan

    Kalkan, Kaş’a 25 km uzaklıkta bulunan ve bugünlerde tatilcilerin gözdesi olan küçük bir tatil köyüdür. Dünyaca ünlü Kaputaş ve Patara Plajları, Kalkan sınırları içerisinde bulunan plajlardan sadece ikisi. Kalkan’ın diğer bir özelliği de yaşayan halkının yarısının İngilizlerden oluşmasıdır. Kaş’a göre daha sakin ve küçük olan Kalkan, son yıllarda villa turizmiyle öne çıkmaktadır.

     

  • Patara

Kaş’a 40 km uzaklıkta bulunan Patara, Likya Medeniyeti’nin başkentidir. Patara Antik Kenti’nin yanı sıra, dünyanın en uzun plajlarından birisi  buradadır. Ayrıca Patara Antik Kenti’ndeki dünyanın ilk meclisini görmenizi tavsiye ederiz. Patara Plajı’na ve Antik Kent’e giriş için Müze Kart geçerlidir. Diğer bir görülmesi gereken nokta ise Patara Kum Tepesi’dir. Kum tepelerinde fotoğraflar çekebilir, günbatımını seyredebilirsiniz.

  • Xanthos Antik Kenti

Kaş’tan yaklaşık 50 km uzaklıkta bulunan Xanthos Antik Kenti, UNESCO Dünya Mirasları listesinde yer almaktadır. Bölgedeki en çok tarihi eserin bulunduğu nokta burasıdır ve hala kazılar devam etmektedir. Xanthos defalarca yıkılmış, yakılmış ve tekrar inşa edilmiş bir antik şehirdir. Buradaki tarihi eserlerin bazıları İngiltere’ye kaçırılmıştır ve oradaki bir müzede sergilenmektedir.

  • Saklıkent Kanyonu

Muğla ve Antalya sınırında bulunan, bu dünyaca ünlü kanyonumuz yaklaşık 14 km uzunluktadır. Buz gibi suyun içerisine girip, eşsiz şelaleleri ve yer şekillerini görebilirsiniz. Sıcak yaz aylarında bu serin suyun keyfini yaşayabilirsiniz. Ayrıca adrenalin sevenler için, rafting ve safari gibi imkanlar bulunmaktadır. Yerel halkın işlettiği restoranları, gözleme yapan teyzeleriyle Saklıkent’e mutlaka uğramanızı tavsiye ederiz.

 

 

×Müşteri Temsilcileri