facebooktwitter-bird-logo-shape-in-a-squareYoutubegoogleinstagram
Kaş Kalkan Nerededir ve Nasıl GidilebilirKaş Kalkan Nerededir ve Nasıl Gidilebilir?22.02.2024 15:36:07

Kaş Kalkan Nerede ve Nasıl Gidilebilir?

Kalkan, Kaş’ın şirin tatil kasabalarından birisidir. Antalya ilinin Kaş ilçesine bağlı olan Kalkan, turistik olarak çok önemli bir destinasyondur. Yıllarca, özellikle İngilizler tarafından en çok tercih edilen turistik mekanlardan biri olan Kalkan, son yıllarda da yerli turistlerin en çok tercih ettiği bölgelerden birisi olmuştur. Peki Kaş Kalkan nerede ve Kaş Kalkan’a nasıl gidilebilir, gelin hep beraber okuyalım.

Kaş Kalkan Nerededir?

Kalkan, Antalya’nın en batısında yer alan bir tatil köyüdür. Kalkan’ın hemen karşısında bir Yunan adası olan Meis yer almaktadır. Kalkan, Kaş ve Fethiye arasındadır. Antalya ve Muğla sınırı bu bölgeden geçmektedir. Kalkan’ın Kaş’a uzaklığı 27 km; Fethiye’ye uzaklığı 80 km; Antalya’ya uzaklığı ise 210 km’dir.

Kaş Kalkan Konumu

Kaş Kalkan’a Nasıl Gidilebilir?

Villa tatili için Kaş Kalkan’ı tercih eden birçok tatilci, “Kalkan’a nasıl gidilir?” sorusunu sormaktadır. Eğer Kalkan’a uçakla gelmeyi düşünüyorsanız, en yakın havalimanı olan Dalaman Havalimanı’nı tercih etmelisiniz. Dalaman Havalimanı’na göre biraz daha uzak olan Antalya Havalimanı diğer noktadır. Misafirlerimiz, havalimanından Kalkan Otogarı’na direk gelen otobüsleri ya da HAVAŞ otobüslerini tercih edebilir, özel araç kiralayabilir veya transfer araçlarını kullanabilirler.

Araçsız gelen misafirlerimizin villaya gitmek için özel araç kiralamaları veya taksi kullanmaları tavsiye edilmektedir.

Kaş Kalkan’da Gezilecek Yerler

Kaputaş Plajı

Kaputaş Plajı, dünyaca ünlü plajlardan birisidir. Turkuaz mavisi deniziyle görenleri kendisine hayran bırakmaktadır. Plaja inmek için uzun merdivenleri inmeniz gerekmektedir. Plaj, ücretsizdir. Fakat şezlong ve şemsiyeler için belli bir ücret ödemeniz gerekmektedir.

Patara Plajı

Patara Plajı, dünyaca ünlü diğer plajlardan birisidir. Bu plaj, Patara Antik Kenti’ne yakın bir noktadır. Dünyanın en uzun plajlarından birisi olan Patara Plajı, Caretta Carettaları ve kum tepeleri ile ünlüdür. Bu eşsiz plajda günbatımının en güzel halini seyredebilirsiniz.

Fırnaz Koyu

Kalkan Yeşilköy bölgesinde yer alan bir koydur. Tertemiz suları ve masmavi deniziyle sizi büyüleyecektir. Fırnaz Koyu’na tekneler ya da turlarla gelebilirsiniz. Ayrıca, burada çamur banyosu imkânı da bulabilirsiniz.

Kalkan Halk Plajı

Kalkan Merkez’de yer alan plajdır. Kalkan Plajı, çakıllı bir plajdır. Buraya ücretsiz bir şekilde girebilirsiniz. Eğer şemsiye ve şezlong isterseniz, ücretlidir.

Kalkan’ın deniz kenarında yer alan restoranlarında birbirinden lezzetli mezeler ve yemekler tadabilirsiniz. Begonvillerle süslü ara sokaklarında gezebilir, hediyelik eşya dükkanlarına girebilirsiniz.

×Müşteri Temsilcileri